Stöd oss

World Sepsis Day 2017

Missa inte Sepsisfondens World Sepsis Day-arrangemang. Lördagen den 9 september 12-13.30 på Stortorget i Malmö blandar vi underhållning med sepsis-kunskap!

Nu går vi snart in i september, den månad som utsetts som sepsis-awareness-month. För första gången sedan WHO antog sin sepsis-resolution den 26 maj kommer World Sepsis Day den 13 september att vara en officiell Världshälsodag. Vi i Sepsisfonden tjuvstartar WSD17 redan helgen före och kör vårt World Sepsis Day-arrangemang lördagen den 9 september kl. 12-13.30 på Stortorget i Malmö. Missa inte det! Vi blandar underhållning med värdefull kunskap om sepsis.

På den musikaliska scenen kommer Vegakören, Claes Virdeborn och Hannes Nilsson och Jonathan Ekelövs duo att stå. Dessutom kommer ett av Cheer Infinitys superduktiga cheerleading lag att köra en uppvisning.

Vi kommer även att dela ut Sepsispriset 2017 till journalisten Niklas Zachrisson. Och vi får besök av Rita Jedlert, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne, och Mari Rosenqvist, infektionsläkare och initiativtagare till sepsis-larmen i Region Skåne. De kommer att berätta om införandet av sepsis-larm på alla skånska akutmottagningar.

Detta och mycket mer kan du få vara med om på WSD17. Hoppas att vi ses på Stortorget i Malmö den 9 september!!

Sepsisfondens World Sepsis Day 2017-arrangemang sponsras av Bactiguard.

Välkomna!

World Sepsis Day 2017