WHOs sepsis-resolution uppmärksammad i tung tidskrift

Några av världens ledande experter inom sepsis-området har skrivit en artikel om WHOs sepsis-resolution och vilka åtgärder som denna resolution beskriver som nödvändiga för att vi ska komma till bukt med sepsis som ett världshälsoproblem.

Artikeln Recognizing Sepsis as a Global Health Priority — A WHO Resolution, som är publicerad i The New England Journal of Medicine, är författad av Konrad Reinhart, M.D., Ron Daniels, M.D., Niranjan Kissoon, M.D., Flavia R. Machado, M.D., Ph.D., Raymond D. Schachter, L.L.B., och Simon Finfer, M.D. Det är tunga namn inom sepsis-området, och artikeln har fått stor uppmärksamhet runt om i världen.

Artikeln är en bra sammanfattning av innehållet i den sepsis-resolution som WHO antog den 26 maj 2017. Vikten av ökad kännedom, bättre kunskap och rutiner inom vården, större politiskt fokus, preventiva åtgärder och mer forskning kring både bättre diagnostik och alternativa behandlingsmetoder är sådant som artikeln tar upp. Välskrivet och kunnigt om denna viktiga sepsis-resolution som kan förändra hur vi globalt ser på, och agerar kring, detta världshälsoproblem. På politisk nivå, men också på individnivå.

Ta dig en stund och läs artikeln!