World Sepsis Day 13 september

World Sepsis Day är en internationellt erkänd dag då sepsis uppmärksammas runt om i världen. För andra året i rad anordnar Sepsisfonden World Sepsis Day, och i år slår vi på stort och bjuder på både underhållning och sepsisinfo i en gratis tillställning på Stortorget i Lund.

Torsson

Plats på scen kommer bland annat kultbandet Torsson, tjejkören Bella Voce, Henrik Widegren och elever från Lunds- Dans och Musikalgymnasium att vara. Underhållning blandas med intervjuer och information kring sepsis. Filmaren Michael Wall kommer att ta emot Sepsispriset, för sin film SEPSIS. Sepsispriset är ett nyinstiftat pris som Sepsisfonden kommer att dela ut årligen på World Sepsis Day, och Michael blir den förste pristagaren. Regionrådet Anders Åkesson kommer också att delta och berätta att han som förste svenske politiker kommer att bli Sepsis-ambassör. Hela kvällen samlar vi in pengar till Sepsisfonden, och vi hoppas på mycket medial uppmärksamhet. Väl mött på Stortorget i Lund, 18-20, tisdagen den 13 september.

World Sepsis Congress

Vi vill också passa på att slå ett slag för värdens första internetbaserade konferens om sepsis, World Sepsis Congress, den 8-9 september. Över 70 talare från över 20 länder talar om olika aspekter av sepsis, och konferensen är helt kostnadsfri. Läs mer om programmet och anmäl dig på worldsepsiscongress.org.