Var med i Sepsiskampen

sepsiskampen

Nu lanserar vi en utbildning anpassad för ungdomar på högstadiet, om immunförsvaret och sepsis. Alla klasser som tar del av denna korta utbildningsfilm har chansen att vara med och tävla om 10.000 kronor till klasskassan.

Vi vet att bättre kunskap om sepsis kan rädda liv. Vi vet också att kännedomen om sepsis hos allmänheten fortfarande är låg i Sverige. Det här vill vi ändra på. Genom att sprida kunskap om sepsis till ungdomar på högstadiet hoppas vi att vi skapa förutsättningar för en framtid då alla svenskar redan från unga år vet vad sepsis är. På samma sätt som alla barn idag vet vad diabetes eller cancer är, så vill vi att de ska veta vad sepsis är. Det kan rädda deras eget eller någon annan människas liv!

För dig som pedagog

Vi har tagit fram ett fördjupat material om sepsis för dig som pedagog som ska hjälpa dig att vara förberedd på dina elevers frågor kring sepsis efter att ni gemensamt tittat på filmen. Har du själv eller dina elever ytterligare frågor som ni inte tycker att ni får svar på går det alltid bra att kontakta oss på info@sepsisfonden.se.

Ladda ner det pedagogiska materialet

Filmen

Filmen beskriver kort hur immunförsvaret fungerar och vad som händer när du får sepsis. Den finns tillgänglig på svenska och engelska.

Länk till svensk version

Link to English version

Tävlingen

När din klass sett på filmen har ni möjlighet att vara med i vår tävling, där första pris är 10.000 kronor som går till klassen. Tävlingen går ut på att ta fram ett förslag på en utmaning, en så kallad ”challange”, som ska vara anpassad för att kunna spridas i sociala medier. Denna ”challenge” får gärna koppla på något sätt till sepsis, men spåna fritt. Bästa bidrag vinner 10.000 kronor till klassen. Sista inlämningsdag av idé till tävlingen är 10 maj 2025, skicka in ert bidrag till info@sepsisfonden.se och märk mailet med ”Sepsiskampen”.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss på info@sepsisfonden.se eller ring Ulrika Knutsson på 0709-494899.