Gå Sepsismarschen 2023

Sepsismarschen 2021

Samla ihop ett gäng vänner eller kollegor och gör något meningsfullt tillsammans, eller gå din alldeles egen Sepsismarsch. Tillsammans kan vi stoppa sepsis!

För fjärde året drar vi nu igång Sepsismarschen, för att uppmärksamma sepsis och samla in pengar till forskningen. Du bestämmer som vanligt själva var, när och hur långt du vill gå. Du kan registrera din egen Sepsismarsch fram till och med World Sepsis Day den 13 september kl. 23.59.

Varför ska du delta i Sepsismarschen?

Sepsis är det livshotande tillstånd som uppstår när immunförsvaret överreagerar på en infektion och börjar skada kroppens organ (läs mer om sepsis här). Minst 50 000 personer drabbas av sepsis varje år i Sverige, och uppåt 20% av de som drabbas dör inom 28 dagar. Trots att sepsis är så vanligt, lika vanligt som cancer, och har stor dödlighet, är kännedomen om sepsis låg i Sverige. Enligt en undersökning från maj 2023 vet endast 58% av svenska folket vad sepsis är. Med Sepsismarschen uppmärksammar vi sepsis, och samlar in medel till sepsis-forskningen, ett forskningsområde som dessvärre är väldigt underfinansierat. Genom att delta i Sepsismarschen hjälper du oss att sprida kunskap om sepsis, och genom att skänka en slant i samband med din egen Sepsismarsch stödjer du forskningen.

Registrera din Sepsismarsch

Via appen
Precis som i fjol kan kan du registrera din egen marsch i vår app Sepsismarschen, ladda ner den (finns där appar finns) och mät och registrera din egen marsch. Det går bra att registrera flera promenader i appen, och skicka in efter hand.

Via hemsidan…
Om du inte vill ladda ner appen, eller om ni är flera som går tillsammans, kan ni välja att fylla i och skicka in er Sepsismarsch i nedan formulär. Det går även bra att skicka in flera promenader efter hand, eller så summerar ni ihop och skickar in er slutgiltiga längd på er Sepsismarsch. Varför inte dra ihop ett gäng vänner eller kollegor och gör er egen Sepsismarsch.

  Jag godkänner att Sepsisfonden använder de bilder jag delat under #sepsismarschen i sin kommunikation kring Sepsismarschen

  Årets mål

  I år vill vi försöka gå fram och tillbaka genom Sverige tillsammans, alltså 320 mil mot sepsis!
  Hjälp oss att nå detta mål!

  Stöd Sepsisfonden

  I appen kan alla deltagare lämna ett personligt bidrag, det går bra att swisha direkt i appen. Eller så går du in på vår insamling ”Sepsismarschen 2023”, där du kan betala både med Swish och kort.

  Är ni ett företag eller en organisation som vill lämna ett gemensamt bidrag kan ni antingen betala in på BG 900-5265 och märka inbetalningen #sepsismarschen, eller så skickar vi en faktura. Skicka era uppgifter för fakturering och hur mycket ni vill bidra med till info@sepsisfonden.se. Alla bidrag över 10 000 kronor kommer att redovisas här på hemsidan efter den 13 september.

  Dela och vinn!

  stoppasepsis-armband

  Vi hoppas att du vill dela med dig av din egen Sepsismarsch i sociala medier, tagga din bild med #sepsismarschen, så hittar vi den. Bästa bild belönas med 10 Stoppa Sepsis armband.