Häng på Sepsismarschen 2021

Samla ihop ett gäng vänner eller kollegor och gör något meningsfullt tillsammans, eller gå din alldeles egen Sepsismarsch. Tillsammans kan vi stoppa sepsis!

För andra året drar vi nu igång Sepsismarschen, för att uppmärksamma sepsis och samla in pengar till forskningen. Du bestämmer själva var, när och hur långt du vill gå. Du kan registrera din egen Sepsismarsch fram till och med World Sepsis Day den 13 september kl. 23.59.

Varför ska du delta i Sepsismarschen?

Sepsis är det livshotande tillstånd som uppstår när immunförsvaret överreagerar på en infektion och börjar skada kroppens organ (läs mer om sepsis här). Minst 40 000 personer drabbas av sepsis varje år i Sverige, och uppåt 20% av de som drabbas dör inom 28 dagar. Trots att sepsis är så vanligt, lika vanligt som cancer, och har stor dödlighet, är kännedomen om sepsis låg i Sverige. Enligt en färsk undersökning från maj 2021 visar att endast 49% vet vad sepsis är i Sverige. Sepsisfonden vill med Sepsismarschen uppmärksamma sepsis, och samla in medel till sepsis-forskningen, ett forskningsområde som dessvärre är väldigt underfinansierat, vilket mycket beror på den utbredda okunskapen om sepsis. Genom att delta i Sepsismarschen hjälper du oss att sprida kunskap om sepsis, och genom att skänka en slant i samband med din egen Sepsismarsch stödjer du forskningen.

Registrera din Sepsismarsch i appen

I år har vi tagit fram en egen app till Sepsismarschen, ladda ner den (finns där appar finns) och mät och registrera din egen marsch. Det går bra att registrera flera promenader i appen. Är ni fler än en person som är med på promenaden, laddar alla ner appen och mäter och skickar in sin del av er Sepsismarsch. Förra året gick vi 540 mil tillsammans mot sepsis, i år är målet att nå minst 1000 mil!

Stöd Sepsisfonden

I appen kan alla deltagare lämna ett personligt bidrag, det går bra att swisha direkt i appen. Om du inte har Swish går det också bra att sätta in ett bidrag på BG 900-5265 och märka inbetalningen med #sepsismarschen.

Är ni ett företag eller en organisation som vill lämna ett gemensamt bidrag kan ni antingen betala in på BG 900-5265 och märka inbetalningen #sepsismarschen, eller så skickar vi en faktura. Skicka era uppgifter för fakturering och hur mycket ni vill bidra med till info@sepsisfonden.se. Alla bidrag över 10 000 kronor kommer att redovisas här på hemsidan efter den 13 september.

Dela och vinn!

stoppasepsis-armband

Vi hoppas att du vill dela med dig av din egen Sepsismarsch i sociala medier, tagga din bild med #sepsismarschen, så hittar vi den. Bästa bild belönas med 10 Stoppa Sepsis armband.

Sepsismarschen 2021 sponsras av BD, varmt tack för er stöd!