World Sepsis Day 2024

world sepsis day malmö 2024

I år anordnar vi vårt World Sepsis Day event tillsammans med Skånes Universitetssjukhus och Sepsisföreningen den 13 september på SUS i Malmö. Varmt välkomna!

Sepsis drabbar över 50 000 människor årligen i Sverige. Ca 20% dör. Trots att det är så vanligt, och dödligheten är hög, är kännedomen låg. Kom till Skånes universitetssjukhus i Malmö och lär dig mer om sepsis, hör vad som händer inom forskningen och lyssna på en rad inspirerande sepsisöverlevare.

Tid: 13 september 12.30-17.00
Plats: Jubileumsaulan, Skånes universitetssjukhus, Malmö

Detta arrangemang anordnas av Sepsisfonden i samarbete Skånes universitetssjukhus, Sepsisföreningen och med stöd från Sparbanken Skåne. Huvudsponsor är BD.

Kort om programmet

Forskare från Lunds universitet, Örebro universitet och Uppsala universitet som fått bidrag från Sepsisfonden, har nu nått resultat i sina studier, vilka vi kommer att få ta del av. Vi ska dela ut Sepsispriset till Johanna Wallin, vars dotter dog i sepsis, och prata med henne om hennes engagemang efter Agnes död. Viktor Sanell Alriksson, som drabbades svårt av sepsis som 16 åring och fick amputera både armar och ben, har nu siktet inställt på Paralympics. Viktor och hans mamma Ulrica kommer och berättar hans fantastiska historia. Och så får vi besök av Shahrzad Kiavash och Elin Rantatalo, båda sepsisöverlevare, som startat podden ”Vårt benlösa liv – samtal om livet och sepsis!”, vi får höra mer om den och om deras historier.

Se hela progammet här

För dig som inte har möjlighet att ta dig till Malmö kommer dagen även att streamas live. Mer information om var du kan titta live kommer här på hemsidan inför World Sepsis Day.

Anmälan

Det är kostnadsfritt att delta, men föranmälan krävs. Anmäl dig nedan senast den 9 september.
OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Genom att anmäla dig godkänner du att vi sparar dina uppgifter i enlighet med gällande lagar, läs mer i vår integritetspolicy.