World Sepsis Day 2017

Lördagen den 9 september arrangerade Sepsisfonden World Sepsis Day på Stortorget i Malmö. Det blev en blöt tillställning, men full av underhållning och värdefull kunskapspridning!

September är den så kallade sepsis-awareness-month. För första gången sedan WHO antog sin sepsis-resolution den 26 maj var World Sepsis Day den 13 september en officiell Världshälsodag. Vi i Sepsisfonden tjuvstartade WSD17 redan helgen före och körde vårt World Sepsis Day-arrangemang lördagen den 9 september på Stortorget i Malmö.

wsd17-intro

Ulrika Knutsson och Adam Linder från Sepsisfonden inleder WSD17 tillsammans med konferencier Ola Selmén.

Trots regn och snålblåst kunde vi glädja oss åt relativt god uppslutning. Konceptet var det samma som i fjol, en härlig blandning av underhållning och värdefull kunskap om sepsis.

wsd17-vega

Magisk körsång från Vega Choir!

Under dagen passade vi på att dela ut 2017 års Sepsispris till journalisten Niklas Zachrisson. Se hela inslaget med Niklas längst ner i denna artikel.

Vi hade också besök av Rita Jedlert, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne, Mari Rosenqvist, infektionsläkare på SUS Malmö och initiativtagare till sepsis-larmen i Region Skåne, och Charlotte Evers, sepsis-sjuksköterska på SUS i Lund. Även detta inslag kan du se i sin helhet längst ner.

wsd17 Obsession

Cheer Infintys lag Obsession!

I våras startade vi Facebook-gruppen Sepsisforum. Om detta och hur det är att drabbas av sepsis pratade vi också om tillsammans med Lars Bergström och Katarina Eskilsson. Även detta inslag kan du se mer av längst ner.

På den musikaliska scenen hade vi fint besök av Vega Choir, som körde tre magiskt vackra körnummer. Hannes Nilsson och Jonathan Ekelöv underhöll också, med covers, två röster och en gitarr, väldigt bra! Och slutligen stod musiker och komiker Claes Virdeborn på scen, alltid lika träffsäker!

wsd17-malmo

Dessutom fick vi se ett gäng duktiga cheerleading-tjejer köra akrobatiska övningar på en regnhal scen. Mycket modigt, och kul inslag!

Sepsisfondens World Sepsis Day 2017-arrangemang sponsrades av Bactiguard.

Som sagt, trots det dåliga vädret är vi nöjda med vår dag. Och bra att vi filmade, så kan alla som inte var där få med sig lite av vårt budskap här nedan!

Niklas Zachrisson tar emot årets Sepsispris av Adam Linder, Sepsisfondens ordförande.

Catarina Rolfsdotter-Jansson samtalar med Rita Jedlert, hälso- och sjukvårdsdirektör i Regions Skåne, Mari Rosenqvist, infektionsläkare på SUS i Malmö och initiativtagare till sepsis-larmen i Region Skåne, och Charlotte Evers, sepsis-sjuksköterska på SUS i Lund.

I våras startade Sepsisfonden Facebookgruppen Sepsisforum. Om detta och hur det är att drabbas av sepsis pratade vi om tillsammans med Lars Bergström och Katarina Eskilsson.