Konrad Reinhart tilldelas Sepsispriset 2023

konrad reinhart

Det är med stor glädje vi kan meddela att Sepsispriset 2023 tilldelas Dr Konrad Reinhart, grundare av Global Sepsis Alliance. Priset kommer att delas ut den 15 september, då Sepsisfonden och Karolinska Sjukhuset anordnar ett World Sepsis Day event i Sune Bergströms aula på KS i Solna.

Det är utan tvekan så att utan Konrad Reinhart hade vi inte varit där vi är idag i den globala kampen mot sepsis. Konrad har med stor passion och uthållighet banat vägen för hela den internationella organisation som idag arbetar med att lyfta sepsis till det världshälsoproblem det är. Och Konrad har alltid haft patienten i fokus – och han insåg tidigt att ska vi lyckas i kampen mot sepsis så måste vi dels samarbeta, dels förstå vad som är absolut viktigast: AWARENESS. Med dessa grundläggande idéer tog han initiativet och startade Global Sepsis Alliance 2010. Han var också drivande i initiativet och framtagandet av WHOs Sepsis Resolution 2017, en avgörande vändpunkt för alla oss som arbetar med sepsis-frågan runt om i värden. Med denna resolution kunde politikerna inte blunda längre, och vi är övertygade om att här i Sverige bidrog den starkt till att vi fått till stånd det Personcentrerat och Sammanhållet Vårdförlopp Sepsis, som antogs i maj 2021, och som nu implementera runt om i alla landets regioner, för en mer jämlik och säker sepsisvård.

Under vårt event den 15 september kommer Konrad att berätta mer om den globala resan, hur GSA kom till stånd, och vilka utmaningarna som finns för framtiden. Är du intresserad så kommer vi inom kort att gå ut med en anmälningssida för eventet. Det är kostnadsfritt, vem som helst kan komma, men vi har ett begränsat antal platser, därav behöver vi ha in föranmälningar.

Läs mer om Konrad Reinharts insatser och bedrifter.